Augustus lente 2022

Als het niet echt een schisma is, heeft 2022 geleid tot een fundamenteel verschil in benadering binnen het modesysteem van Milaan dat naar het nieuwe jaar zal voortduren. Net als bij de dameskledingweek in de lente van 2022 in de lente van 2022, zal de herenkledingweek van de herfst van 2022 van de volgende maand – vijf dagen eigenlijk – een paar fysieke catwalkshows bevatten; een behoorlijke hoeveelheid digitale presentaties; en enkele pogingen om de twee te hybridiseren. Helemaal nieuw is dat de week officieel samenvalt met de editie van dit jaar Fashion Film Festival.

Na afgelopen september zijn degenen die trouw zijn gebleven aan IRL-modeshows (en die herenkleding tonen) van plan dat ook te blijven: Fendi, Etro en Dolce & Gabbana. K-Way, het ouderwetse Franse prep-bovenkledingmerk dat nu in Italië wordt geëxploiteerd, zal ook een live-evenement aanbieden. Ermenegildo Zegna zal ondertussen een frisse variant presenteren op zijn phygital-half-live, half-vooraf opgenomen-concept, dat past bij zijn hybridisaties en innovaties in alles, van duurzaamheid tot maatwerk.

De gordijnen dicht houden

Onze eerste glimp van Prada herenkleding met Raf Simons-smaak zal de belangrijkste digitale afleiding zijn; stel een alarm in voor 17 januari om 14.00 uur. MET. A-Cold-Wall, Sunnei en MSGM zijn andere digitale presentaties die de moeite waard zijn om voor in te loggen. Merken als Giorgio Armani en Dsquared2 houden de gordijnen voorlopig gesloten, terwijl Bottega Veneta – en dit is slechts een gok – in lijn lijkt te blijven met die andere door Kering bediende merken die 2020 als een kans hebben gebruikt.

De veranderingen tijdens de Milan Fashion Week weerspiegelen een herschikking van de ligstoelen over de bredere kalender. London Men’s Fashion Week is nu opgenomen in de nieuwe genderneutrale London Fashion Week in februari. Pitti zal volgende maand vlak voor Milaan vlak voor Milaan een digitaal platform presenteren, met in de hoofdrol Brunello Cucinelli, en vervolgens – als de reis- en gezondheidsvoorschriften het toelaten – een fysieke Pitti Uomo, die in februari zal botsen met het grotendeels digitale evenement in Londen.