Hackett Londen

Viert dit seizoen het tijdperk van stijlvol reizen. De collectie toont ‘The Leading Man’ als wereldreiziger en kleedt de verschillende incarnaties en personages van ‘The Leading Man’ op hun reizen over de hele wereld, waarbij sterk puttend uit de luxe Hackett Mayfair-collectie, inclusief schaapsherders met capuchon, omkeerbare gewatteerde suède jacks en luxe breisels voor herfst/winter 2014.

Natuurlijk zullen sommige van Hackett’s ‘Leading Men’ naadloos van het ene personage naar het andere gaan terwijl thirdday (en nacht) zich ontvouwt. Omdat ze een kledingkast nodig hebben die zich aanpast en werkt, zijn veel stukken ontwikkeld met kreukvrije stoffen en een lichtgewicht constructie. Gelaagdheid speelt een prominente rol met uitneembare voeringen en omkeerbare jassen die veelzijdigheid bieden. Opvallende stukken zijn onder meer een leikleurige, omkeerbare blazer met nylon aan de ene kant en wol aan de andere kant en een geschoren shearling-jas met capuchon in een rijke moskleur.

Hackett Mayfair

Accessoires in Hackett’s Mayfair-collectie omvatten een formeel assortiment gericht op klassiek herenwerk en stadstassen gemaakt van Brits semi-bruidsleer met Hackett-navy en city grey edge-kleurstoffen. Op maat ontworpen messing hardware is voorzien van Hackett’s kenmerkende bolhoed en paraplu-logo en de collectie wordt uitgebreid met kleine lederwaren, waaronder bureauaccessoires, heupflessen, sigarenkokers, reiskoffers en games.

‘Rothbury Tweed’ is een eigentijdse reizende collectie herentassen in tweed en leer, exclusief ontwikkeld voor Hackett in Schotland, met vintage messing hardware, verstelbare handvatten en traditionele Sam Browne-riemen. De belangrijkste vrijetijdscollectie van Hackett is opgesplitst in drie hoofdgedeelten van inspiratie: Poet, River Tweed en Winter Harbor, met Hacketts kenmerkende maatwerk door de hele collectie.