Een natuurlijke look passend in elke interieur

Facebook 2 Instagram 2

Akupanelen op maat maken

Stappenplan akupanelen op maat maken en monteren

Onze akupanelen zijn kant-en-klaar; dit betekent dat je ze direct op de wand of het plafond aan kunt brengen zonder aanpassingen te doen. De montage kun je dus gewoon zelf doen, ook als je niet super handig bent. 

Toch zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden tijdens het monteren van akoestische wandpanelen. Daarom dit handige stappenplan voor akupanelen op maat maken en monteren. Start je doe-het-zelf project hier!  

Akupanelen op maat maken stappenplan

Akupanelen worden doorgaans in twee verschillende maten verkocht: 240 en 300 centimeter. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat je de panelen wilt inkorten. Gelukkig kun je deze klus eenvoudig zelf doen. Wij adviseren om hier een cirkelzaag voor te gebruiken. Heb je deze niet in huis? Dan voldoet een handzaag ook. 

  1. Meet de wand of het plafond op waar je de akupanelen wilt gaan plaatsen. Doe dit heel nauwkeurig. 
  2. Vervolgens markeer je de afmetingen op het paneel met een potlood. 
  3. Zaag de panelen op maat met een cirkelzaag of handzaag.

Is de ruimte hoger dan het akupaneel? Plaats de panelen dan op elkaar. Ze lopen naadloos in elkaar over zodat je geen naden of kieren ziet. Vergeet geen gaten te zagen voor eventuele stopcontacten of verlichting.

Hoe maak je een wandpaneel vast?

Wanneer je de akupanelen op maat hebt gemaakt en gaten hebt gezaagd voor stopcontacten, kun je ze gaan monteren. Er zijn twee manieren waarop je akoestische panelen kan bevestigen aan de wand: met lijm of met schroeven.

Akupanelen monteren met lijm

Een eenvoudige manier om akupanelen te monteren, is door lijm of kit te gebruiken. Deze lijm breng je aan in strepen of cirkels op de achterkant van het paneel. Vervolgens plak je ze op de muur of het plafond. Zorg er wel voor dat dit recht gebeurd, je wilt natuurlijk geen scheve akupanelen.

Gebruik de juiste montagekit voor het aanbrengen van akoestische panelen. In ons assortiment vind je de Frencken Montagekit. Deze lijm is sterk en hecht op vrijwel alle ondergronden, zoals hout en beton. 

Akupanelen monteren met schroeven

Een voordeel van akopanelen monteren met schroeven is dat de panelen eenvoudiger te verwijderen zijn. Je zou ze dus bijvoorbeeld kunnen meeverhuizen en opnieuw gebruiken. 

Je kunt de schroeven zowel in het hout als tussen de latjes plaatsen. We raden je aan om voor schroeven in dezelfde kleur als het hout of het vilt te kiezen. Zo vallen ze namelijk niet op. 

Laat jouw akupanelen monteren door ons montageteam

Wil je akupanelen op maat maken? Met ons stappenplan wordt het inkorten van wandpanelen een eitje. Maar je kunt het op maat zagen en de montage ook uit handen geven. Het montageteam van Woodypanel komt jouw akupanelen graag monteren. Zo ben je verzekerd van een superstrak eindresultaat! 

Bestel jouw akupanelen op maat in onze webshop en vink vervolgens de montage-optie aan. Vervolgens komen we zo snel mogelijk bij je thuis om de panelen een mooi plekje te geven!

✅ Snelle verzending

Binnen 1-3 dagen in huis

✅ Direct afhalen mogelijk

Kom langs in onze showroom

✅ Afhalen in showroom

Mogelijkheid om af te halen

✅ Sfeervol voor ieder ruimte

Breng sfeer in iedere ruimte