Een natuurlijke look passend in elke interieur

Facebook 2 Instagram 2

Akupanelen kopen

Akupanelen kopen: hier moet je op letten

Wil je akupanelen kopen? Akupanelen, ook wel bekend als akoestische panelen, geven je interieur op een eenvoudige manier een compleet nieuwe look. De panelen hebben niet alleen een moderne uitstraling, maar ze bieden ook veel praktische voordelen. Zo verbeteren akupanelen de akoestiek in de ruimte en elimineren ze ongewenste galm of echo’s. Erg handig, dus!

Bij het kopen van akupanelen zijn er een aantal verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Gebruik onderstaande tips en maak de juiste keuze

Waarom akupanelen kopen?

Akupanelen zijn houten wandpanelen die er niet alleen stijlvol uitzien, maar ook de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Deze panelen zijn ideaal in woningen waar men last heeft van een storende echo of geluidsoverlast van buiten of aangrenzende ruimtes. Ze helpen bij het absorberen van geluid, waardoor je woonruimte nog aangenamer wordt.

Met verschillende vormen, kleuren en ontwerpen kunnen akupanelen de sfeer in huis flink veranderen. Bovendien zijn de panelen eenvoudig zelf te bewerken en te monteren.

Tips bij het kopen van akupanelen

Overweeg je om akupanelen te kopen? Om te genieten van een betere akoestiek in huis (en een mooie uitstraling) gebruik je onderstaande tips.

De hoogte van de panelen

Akupanelen zijn doorgaans verkrijgbaar in twee verschillende formaten: 240 cm en 300 cm. Kies de maat die het beste aansluit bij jouw wand of plafond. Uiteraard kun je de panelen na levering nog helemaal op maat zagen.

De plaats

De plaats waar je akupanelen monteert, heeft invloed op de geluidsabsorberende werking van de panelen. We adviseren om de panelen zo dicht mogelijk bij het akoestische probleem te plaatsen. Dus ervaar je geluidsoverlast vanuit een aangrenzende ruimte? Dan plaats je de akupanelen tegen de wand waar het geluid vandaan komt.

Wil je jouw nachtrust verbeteren? Plaats de panelen dan achter je bed voor minder geluidsoverlast van de buren of de drukke weg. Daarnaast zorgen de akoestische wandpanelen achter je bed voor een hotel chique uitstraling.

Maar akupanelen zijn niet alleen ideaal voor aan de wand, ze zijn ook geschikt voor het plafond!

De stijl van de akupanelen

De stijl van de akupanelen

Nog iets waar je goed over na moet denken voordat je akupanelen gaat kopen, is de stijl van de panelen. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Kies bijvoorbeeld voor de warme gerookte eiken kleur voor een krachtige uitstraling. Meer fan van de Scandinavische stijl? Dan passen de grijs eiken akoestische wandpanelen perfect in jouw interieur.

Hoeveel panelen heb je nodig?

Wanneer je akupanelen enkel voor de uitstraling gebruikt, maakt het niet uit hoeveel wandpanelen je plaatst. Wanneer je de akoestiek wilt verbeteren, geldt er vaak: hoe meer panelen, hoe beter het geluid gedempt wordt. Natuurlijk hoef je niet iedere muur te bedekken met de panelen, maar hier kun je een beetje mee spelen. Zorg dat de muur rondom het akoestische probleem zoveel mogelijk bedekt wordt.

Je kunt het aantal panelen eenvoudig berekenen met de handige calculator op onze website. Hier vul je de afmetingen van je wand of plafond in en vervolgens zie je precies hoeveel akupanelen je nodig hebt.

Zelf monteren of laten doen?

Dan het laatste aspect waar je over na moet denken: ga je de akupanelen zelf monteren of laat je het doen door een professional? Over het algemeen zijn wandpanelen heel eenvoudig zelf te monteren. Ze worden kant-en-klaar geleverd, zodat je ze direct op de wand aan kunt brengen.

Wil je verzekerd zijn van een strak eindresultaat? Dan kun je de panelen laten monteren door het montageteam van Woodypanel.

✅ Snelle verzending

Binnen 1-3 dagen in huis

✅ Direct afhalen mogelijk

Kom langs in onze showroom

✅ Afhalen in showroom

Mogelijkheid om af te halen

✅ Sfeervol voor ieder ruimte

Breng sfeer in iedere ruimte