Een natuurlijke look passend in elke interieur

Facebook 2 Instagram 2

Akupanelen lijmen of schroeven

Akupanelen lijmen of schroeven?

Een van de voordelen van akupanelen is dat ze eenvoudig zelf bewerkt en gemonteerd kunnen worden. Na het bestellen van een akupaneel ontvang je een duidelijke handleiding met instructies. Je wordt stap voor stap door het montageproces begeleid. Makkelijk, hè? Toch is er een keuze die je zelf nog moet maken voordat je aan de slag gaat: ga je akupanelen lijmen of schroeven?

Op deze pagina helpen we je bij het maken van deze keuze. We zetten zowel de voor- als nadelen van lijmen en schroeven op een rij.

Manieren om akupanelen te bevestigen

Als je ons montage stappenplan hebt gelezen, weet je dat er twee verschillende opties zijn om een akupaneel te installeren. 

  1. Je kunt de akupanelen rechtstreeks op de muur bevestigen door montagekit op de wand of het paneel aan te brengen.
  2. Of je gebruikt schroeven om de panelen aan de wand te hangen. Je schroeft rechtstreeks in de muur door het akoestische vilt heen. 

Maar welke methode kies je: akupanelen lijmen of schroeven? Beide montage-opties hebben zo zijn eigen voor- en nadelen. In sommige situaties is het beter om lijm te gebruiken, en in andere situaties krijgt schroeven de voorkeur. 

Akupanelen lijmen

Zoek je de meest eenvoudige manier om akupanelen aan de wand te bevestigen? Dan is akupanelen lijmen de beste optie. Het enige wat je hoeft te doen, is kit aanbrengen op de achterkant van het paneel. Handig als je zelf geen handige Harry bent of geen boormachine in huis hebt. Ook is lijmen een goede keuze wanneer je de panelen aan wilt brengen op een ondergrond waarin je niet kan of mag boren, zoals beton of tegels. Gebruik hiervoor onze Frencken Montagekit. Deze kit hecht op vrijwel alle ondergronden. 

Akupanelen lijmen is makkelijk, maar er is wel een nadeel waar je rekening mee moet houden. De panelen zijn namelijk niet eenvoudig te verwijderen of te verplaatsen. Vaak blijven er lijmresten op de wand of het paneel zitten.

Akupanelen schroeven

De andere methode om akupanelen te bevestigen is door deze vast te schroeven. Je kunt eenvoudig door het vilt heen boren met een boormachine. Door schroeven te gebruiken, weet je zeker dat de panelen goed vast zitten; dit is vooral handig als je ze op het plafond gaat bevestigen. Daarnaast verwijder je ze eenvoudig van de wand en kun je ze gewoon weer hergebruiken.

Een nadeel van akupanelen schroeven is dat je de schroeven kunt zien zitten. Gelukkig is hier een oplossing voor. Wij adviseren onze klanten om zwarte schroeven te gebruiken, zodat deze wegvallen in het zwarte vilt. Zo valt het helemaal niet op!

Conclusie: akupanelen lijmen of schroeven?

Dus, wat is nu beter: akupanelen lijmen of schroeven? Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van de situatie. Wil je akoestische panelen aanbrengen op een harde ondergrond, zoals beton? Dan is het beter om lijm te gebruiken. Want in beton kan je niet goed boren. Wil je de panelen op een later moment verplaatsen of hergebruiken? Dan adviseren we het gebruik van schroeven.

Beide methoden zijn makkelijk zelf toe te passen. Ook als je niet handig bent, kun je akupanelen ophangen.  Laat je deze klus veel liever over aan echte vakmensen? Ons professionele montageteam komt langs bij je thuis of op kantoor om de akupanelen netjes te bevestigen. Natuurlijk op de manier die jij wilt. 

✅ Snelle verzending

Binnen 1-3 dagen in huis

✅ Direct afhalen mogelijk

Kom langs in onze showroom

✅ Afhalen in showroom

Mogelijkheid om af te halen

✅ Sfeervol voor ieder ruimte

Breng sfeer in iedere ruimte