Een natuurlijke look passend in elke interieur

Facebook 2 Instagram 2

De 5 belangrijkste voordelen van akupanelen

De 5 belangrijkste voordelen van akupanelen

Akupanelen zijn hip! Niet alleen omdat ze er mooi uitzien, maar ook omdat ze de akoestiek flink verbeteren. Veel mensen worstelen met akoestische problemen in huis of op kantoor, zoals een galm of echo. Dit kan erg vervelend zijn en in het worst-case scenario leiden tot concentratieproblemen of gebroken nachten. Gelukkig kunnen akupanelen hier iets aan doen. Maar deze houten panelen bieden nog veel meer voordelen. Wij zetten de voordelen van akupanelen voor je op een rij.

1. Geluiddempend effect: ideaal bij galm of echo

Akupanelen zijn gemaakt van geluiddempend materiaal, namelijk vilt. Dit materiaal absorbeert geluidsgolven en zorgt ervoor dat het geluid niet of minder hard weerkaatst tegen de wand of het plafond. Op deze manier helpen de panelen bij het creëren van een rustige en comfortabele omgeving. Ideaal voor in een thuiskantoor, vergaderruimte of slaapkamer. Zo kun jij ongestoord werken, slapen of vergaderen!

Ook helpen de houten panelen bij het verminderen van echo’s en een nagalm, maar ook bij het verminderen van geluidsoverlast van aangrenzende ruimtes.

2. Past in ieder interieur

Akupanelen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en texturen. Op deze manier zit er altijd wel een paneel bij dat aansluit bij de stijl van je woning of kantoor. De kleur naturel eiken past binnen ieder interieur, maar het is ook mogelijk om een speels contrast te creëren met zwart of grijs eiken.

Twijfel je over de juiste kleur? Dan is het mogelijk om een sample aan te vragen. Zo kun je thuis bepalen welke tint het beste bij het interieur aansluit.

Past in ieder interieur

3. Gemaakt van duurzaam materiaal

Akupanelen zijn functioneel en stijlvol, maar ze zijn ook duurzaam. Onze houten panelen worden geproduceerd uit duurzame bosbouw en gerecycled PET plastic. Je maakt dus een duurzame keuze wanneer je voor onze akupanelen kiest.

Bovendien gaat het materiaal lang mee en kun je de panelen hergebruiken. Ga je bijvoorbeeld verhuizen? Dan neem je de akupanelen gewoon mee!

4. Eenvoudig te installeren door doe-het-zelvers

In het rijtje van belangrijke voordelen van akupanelen hoort ook de eenvoudige installatie. Met het juiste gereedschap kun je de latten zelf monteren aan de wand of het plafond. Daarnaast zaag je de akupanelen ook eenvoudig zelf op maat; hier heb je geen professional voor nodig! Mocht je geen tijd hebben voor de installatie dan kun je altijd onze montageservice inschakelen.

Een ander voordeel is dat de wand of het plafond waar je de latten wilt aanbrengen niet volledig vlak of egaal hoeft te zijn. Akupanelen worden namelijk ook veelal gebruikt om onzuiverheden te verbergen.

5. Snelle levering uit voorraad bij Woodypanel

Ben je onder de indruk geraakt van de vele voordelen van akupanelen? Dan wil je ze het liefst direct in huis hebben. En dat kan! Woodypanel is een groothandel van houten akupanelen binnen de BENELUX. Dit betekent dat we alle kleuren akoestische panelen uit voorraad kunnen leveren.

Je hoeft dus niet lang te wachten op jouw stijlvolle houten panelen. Wij bieden de snelste bezorgservice in de BENELUX en bezorgen onze akupanelen binnen 1 tot 3 werkdagen door heel Nederland, België en Duitsland.

✅ Snelle verzending

Binnen 1-3 dagen in huis

✅ Direct afhalen mogelijk

Kom langs in onze showroom

✅ Afhalen in showroom

Mogelijkheid om af te halen

✅ Sfeervol voor ieder ruimte

Breng sfeer in iedere ruimte