Een natuurlijke look passend in elke interieur

Facebook 2 Instagram 2

Wat zijn akupanelen

Wat zijn akupanelen en hoe werken ze?

Akupanelen, akoestische panelen en houten latten; als je een interieur liefhebber bent, heb je deze termen ongetwijfeld voorbij zien komen. We hebben het over de panelen die worden gebruikt om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Maar hier worden ze echt niet alleen voor gebruikt; ze geven ieder interieur een mooie en unieke uitstraling. Ze zetten de puntjes op de i in je woonkamer, slaapkamer of kantoor. Meer weten over deze hippe panelen? In dit artikel geven we antwoord op de vragen: wat zijn akupanelen en hoe werken ze?

Wat zijn akupanelen?

Akupanelen zijn relatief nieuw, helemaal niet gek dus als je deze term nog nooit eerder hebt gehoord. Grote kans dat je akoestische panelen wel kent. Maar wat is dan het verschil tussen akoestische panelen en akupanelen? Helemaal niks! Akupanelen en akoestische panelen zijn hetzelfde. We hebben het dus steeds over dezelfde houten panelen die worden gebruikt om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. 

Een akupanel is speciaal ontwikkeld om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Je herkent het vast wel: je komt een ruimte binnen en hoort een holle klank of galm. Het klinkt een beetje dof als je gaat praten en je kunt je lastig concentreren op waar je mee bezig bent. Dit komt vaak door de vele harde materialen in de ruimte, zoals de wanden, plafonds en vloeren. Gelukkig kun je een hol klinkende ruimte een stuk comfortabeler maken met akupanelen.

De werking van akupanelen

Akupanelen zijn gemaakt van geluidsabsorberend materiaal waardoor het geluid minder hard weerkaatst tegen alle harde materialen, zoals de wanden en plafonds. De galm vermindert en ook verdwijnt de holle klank. En niet te vergeten: de akoestische panelen zien er ook nog eens erg mooi uit. Dus een win-winsituatie: en de akoestiek verbeteren en je interieur een upgrade geven. 

De akupanelen van Woodypanel worden gemaakt van vilt met geluidsklasse A. Dit betekent dat ze verschillende akoestische problemen kunnen aanpakken: van galm tot geluidsoverlast van aangrenzende ruimtes. Bovendien zijn de houten latten niet alleen geschikt voor in huizen, maar ook voor theaters, restaurants en andere openbare plekken.

Geschikt voor TV-wanden, hoofdborden en keukenwanden

We zeiden het net al even, maar houten akupanelen zijn geschikt voor allerlei verschillende ruimtes en plaatsen. Aangezien ze verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en designs past er altijd wel een houten paneel bij jouw interieur. De latten zijn zowel geschikt voor op het plafond als op de muur. Bovendien kun je er eenvoudig oneffenheden mee verbergen!

Dit zijn een aantal toepassingen van Woodypanel akoestische panelen:

  • TV-wand
  • Hoofdbord bij het bed
  • Als scheidingswand
  • In de gang
  • In een lobby van een hotel
  • Op het plafond in een vergaderruimte
  • In de koffiekamer op het werk

Doe hier gerust nog meer inspiratie op!

Wist je trouwens dat we een maatwerkoplossing bieden voor het creëren van een cinewall met akupanelen? Samen met ons team stel je jouw unieke tv-wand voor in de woon- of slaapkamer samen. Zo geniet je straks echt van je eigen thuisbioscoop! 

✅ Snelle verzending

Binnen 1-3 dagen in huis

✅ Direct afhalen mogelijk

Kom langs in onze showroom

✅ Afhalen in showroom

Mogelijkheid om af te halen

✅ Sfeervol voor ieder ruimte

Breng sfeer in iedere ruimte